WELKOM NIEUWS VERLEDEN HEDEN REPERTOIRE CONTACT
Up

De Reünies

15 oktober 2016
reünie

Het etablishement "De Oesterput" in Wevelgem verwelkomde de talrijk opgekomen leden en oud-leden, velen met hun partners, van het banjo-orkest.

Er werd gestart met een gezellige receptie op het terras bij schitterend herfstweer.

Tijdens het uitstekende diner werden twee films vertoond die echter niet de volle aandacht genoten. Je kan deze films op de webstek bekijken. De film uit 1969 is te bekijken op de pagina "reizen" ; de film van de reünie 2000 op deze pagina bij het verslag van deze reünie.

Zoals gebruikelijk op reünies mocht ook een optreden niet ontbreken. Het banjo-orkest voerde volgende nummers uit :

  • Tijl

  • Mimosa

  • Herinnering

  • Nieuwe Lente

  • Take 332

  • Costa Dorada (gedirigeerd door Fons Bouckaert)

  • Pizzicato Boogie (bisnummer)

Naar aanleiding van deze reünie werd een nieuwe cd geperst met de toepasselijke titel "Destijds". Op deze cd werden alle nummers van de 6 historische "Schallplatten" opgenomen. De aanwezigen kregen een cd cadeau. De cd was te verkrijgen op het secretariaat tegen de prijs van 10 € plus 3 € verzendkosten.

Onze multimediaman Geert de Geetere publiceerde opnieuw een prachtige videoreportage van de reünie. Het bekijken (de dames vooral) en beluisteren (de speeches vooral; zet het geluid aan) zeker waard op youtube.

En van speeches gesproken, de reünie kon niet geslaagd genoemd worden zonder een stichtend en tot mijmering stemmend woordje van Alfons Bouckaert. Hij deed dit aan de hand van een poëtische tekst die aan alle tafels werd uitgedeeld.

Met dank aan reporter Nicolas Verhaeghe van de Krant van West-Vlaanderen beschikken we ook over twee professionele groepsfoto's.

20 februari 2011
Dineetje

bouckaert

De actieve leden van het huidige banjo-orkest, en hun partners, werden door stichter-dirigent Alfons Bouckaert getrakteerd op een gezellig etentje in de gelegenheid Maelstede in Kuurne. Dit naar aanleiding van het opluisteren van een mis in de Sint-Janskerk te Kortrijk.
Zoals je op deze fotoreportage kan zien werd het een heel gezellige en onderhoudende bedoening.
Ter ere van de gastheer werd een nieuw nummer gecreëerd in onvervalst West-Vlaams patois.

18 oktober 2008
Reünie

De reünie naar aanleiding van (ongeveer) 50 jaar banjo-orkest, georganiseerd in het Waaihof te Kortrijk was een groot succes.
Meer dan 80 aanwezigen genoten van het weerzien, de muziek en de keuken.

Je vindt hier een verslag.

 

1 april 2000
Reünie

Grijzende mannen tegen de wand.
In een streek van zachtjes
glooiend zand.
Met Onze Lieve Vrouw aan
de rand.

Even de tijd van heden aan
‘t kant.
Oude partituren uit de mand.
Met blazers en banjo’s in
de hand.
Vervult muziek het gezellig pand.

Mensen gesmeed tot een hechte band.
Herinnering bestand aan
tijds tand.
G’lukkig weerzien in
Dad’zele land.

J-M. D.

Om de belofte van E.H. Bouckaert, en het verlangen van de gelegenheidsmuzikanten om nog eens samen te musiceren, werd een werkgroep gevormd bestaande uit E.H. Bouckaert zelf, de spitsbroeders Decramer (Marc, Johan en Rik), Martin Depuydt, Yves Vandenbossche en Jan Verraes.
Adressen werden opgesnord en een brief met uitnodiging voor een reunie op zaterdag 1 april 2000 in Dadizele werd rondgestuurd.
Nog een rondschrijven met praktische inlichtingen volgde met ondermeer een afspraak voor een algemene en enige repetitie in de namiddag. Het was immers de bedoeling met zoveel mogelijk leden een nostalgisch optreden te verzorgen.
130 personen, niet allen spelers doch ook hun partners, gingen op de uitnodiging in. Het was een heel geslaagd feest : Marc Decramer zorgde voor een verslag dat verscheen in Collegecronicke 2000 - nr. 2.
De grote verrassing evenwel was de cd die door semi-professionele geluidstechnici, in samenwerking met Guido Desimpelaere, werd gecompileerd op basis van oude opnames en de 6 Schallplatten die ooit werden uitgebracht. Het cd doosje oogt ook bijzonder mooi.
Fragmenten uit deze CD kan je op deze webstek beluisteren (zie pagina repertorium).

Fotoreportage

Het nostalgisch gebeuren kreeg ook weerklank in de plaatselijke pers. In het Volk van verscheen een artikel op basis van een interview met collegeleraar Marc Reynaert, een van de eerste spelers in het orkest.

De groepsfoto werd door de werkgroep naar de leden gestuurd als kerst- en nieuwjaarkaartje voor de nieuwe eeuw.


Van deze reünie werd een mooie film gemaakt die je via onderstaande links in fragmenten kan bekijken.24 oktober 1981
Reünie

Op zaterdag 24 oktober 1981, ongeveer 10 jaar na het opdoeken van het banjo-orkest werd in "Het Hof van Gheluwe" een reünie georganiseerd, waarop bijna 100 gewezen leden present waren.
Gewezen leden werden door een werkgroepje per brief uitgenodigd.
Het gebeuren haalde zelfs de regionale pers : zie het artikel  in het streeknieuws van 28 oktober 1981.
Het menu

Een fotoreportage van dit gebeuren dat alweer zolang geleden is. Opvallend hoe baarden in die tijd in de mode waren.8 november 1975
Reünie

Op zaterdag 8 november 1975 werd in de Warande in Kemmel door een "actiekabinet" een eerste reünie georganiseerd.
Op het programma stonden een diamontage en een optreden van vrijwilligers.
Een uitnodiging (met antwoordstrookje) vertrok naar ongeveer 160 gewezen leden op bijgaande lijst.