WELKOM NIEUWS VERLEDEN HEDEN REPERTOIRE CONTACT


Het Banjo-Orkest van Vlaamse Studenten is voor vele oudleerlingen van het Sint-Aloysiuscollege van Menen een gekoesterde herinnering aan vele mooie dagen van vriendschap en muzikaliteit.

Door een aantal gebeurtenissen van de laatste jaren is deze herinnering terug tot leven gewekt en wordt de typische "sound" van het orkest opnieuw ten gehore gebracht. Een min of meer vaste groep van een vijfentwintigtal muzikanten zorgt hiervoor.

Deze webstek wil het verleden documenteren aan de hand van foto's, documenten, soundtracks, teksten,... en dit verleden voor alle oudmuzikanten en belangstellenden op een hedendaagse wijze ter beschikking stellen. Deze webstek vormt dus een blok digitale nostalgie.

Maar wij willen de webstek ook gebruiken als communicatiemiddel voor en documentatie van de heropstanding van het orkest.  Je vindt er informatie over de prestaties van het orkest dat sinds 1999 sporadisch en sinds 2007 regelmatig terug optreedt.

Om meer aan te sluiten bij de realiteit werd in 2010 de naam "Banjo-Orkest van Vlaamse Studenten" veranderd in gewoon Banjo-Orkest (er is er maar één in Vlaanderen !). Het orkest is mettertijd ook aangevuld met nieuw (niet noodzakelijk jong) bloed.

Via de knoppen bovenaan de pagina ga je naar de info die je interessant vindt.

Spring naar de pagina nieuws voor de laatste stand van zaken.

We wensen je veel plezier bij het rondneuzen op deze webstek. Alle informatie kan je gratis downloaden.

Overigens en graag, wie informatie heeft, al of niet digitaal, over het Banjo-Orkest kan die altijd kwijt bij de webmaster (zie pagina contact ) of leden van de werkgroep.
Op die pagina vindt je ook een aantal concrete vragen die jij misschien kan beantwoorden.

Haec olim meminisse juvabit (Vergilius)schildje

Keramisch schild

stof

Stoffen mouwschildje