Up

NieuwjaarsfeestjesZoals elke vereniging die zich respecteert richt het Banjo-Orkest sinds een aantal jaren een nieuwjaarsfeest in voor spelers, partners en beschermleden.
Je vindt hier wat informatie over deze telkens zeer druk bijgewoonde en gezellige feestjes.

zondag 3 februari 2018
Wevelgem
cortina

Na het opluisteren van de mis in de kerk Sint-Medardus in Wervik (zie optredens) trokken we naar de goeie oude Cortina in Wevelgem.

Na een uitgebreide aperitief genoten we van een copieus buffet. Dit buffet werd aangekleed door:

  • de traditionele nieuwjaarsboodschap van voorzitter Marc Decramer.

  • de uitreiking van het officiĆ«le verslag van de vierde concertreis en van het fotoboek, opgemaakt door Jan Verraes, dat uitzonderlijk door de kas werd gesponsord.

  • een presentatie door Gerry Vermeersch over een mogelijke concertreis in 2018 naar het Duitse Warburg. Ondertussen is vernomen dat dit spijtig genoeg niet kan plaatsvinden.

  • de nieuwjaarswensen van onze stichter Alfons Bouckaert, die, hoe kon het anders, een gedicht van Guido Gezelle recycleerde.

  • een fel gesmaakte "zangstonde" onder leiding van chansonnier Rik Decramer met de professionele begeleiding op keyboard en met accordeon van Dario Yserbyt.Dank zij fotograaf Luc Blockeel kan iedereen zich een idee vormen aan de hand van volgende fotoreportage..

En kunnen wij ook een video bekijken waarop enthousiast een deel van een lijflied van het Banjo-Orkest wordt gezongen.

zondag 7 februari 2016
Reningelst
klyte

Traditiegetrouw begonnen we met het opluisteren van een mis om 10.30 u in de Sint-Maartenskathedraal van Ieper. Meer informatie hierover op de pagina optredens.

 

Na de mis was er een zoektocht (dank je GPS) naar 't Zwaluwnest, Reningelststraat 82, in De Klijte waar we de meeste ingeschrevenen mochten ontmoeten op een uitgebreide receptie en een lekkere feestmaaltijd.

zondag 5 februari 2017
Izegem
gistelhove

Na het opluisteren van de mis in de kerk Sint-Tillo in Izegem (zie optredens) werden we verwelkomd in de salons Gistelhove voor ons nieuwjaarsfeest.

Bij een uitgebreide aperitief en een succulent diner genoten we ook van

- de nieuwjaarsspeech van onze voorzitter Félicien Wallays.

- de nieuwjaarswensen van onze stichter Alfons Bouckaert die, hoe kon het anders, een tekst van Guido Gezelle declameerde.

- de plannen van het bestuur uiteengezet door Marc Decramer.

- een dankwoord vanwege de beschermleden door Johan Pille.

Een huldiging van onze onvolprezen technische ploeg kon niet ontbreken.

 

Voor wie er spijtig genoeg niet bij kon zijn heeft onze mediaman Geert De Geetere opnieuw een becommentarieerde videoreportage in elkaar gestoken die een getrouw beeld geeft van het gebeuren.

zondag 7 februari 2016
Reningelst
klyte

Traditiegetrouw begonnen we met het opluisteren van een mis om 10.30 u in de Sint-Maartenskathedraal van Ieper. Meer informatie hierover op de pagina optredens.

 

Na de mis was er een zoektocht (dank je GPS) naar 't Zwaluwnest, Reningelststraat 82, in De Klijte waar we de meeste ingeschrevenen mochten ontmoeten op een uitgebreide receptie en een lekkere feestmaaltijd.

zondag 22 februari 2015
Roeselare
myriam

Door omstandigheden ging ons nieuwjaarsfeest pas door op zondag 22 februari 2015. Wij luisterden om 9.30 uur de mis op in de Heilig Hart kerk te Roeselare (zie pagina.)
Daarna staken we de voeten onder tafel in het etablissement "Bistro Majé" op het stationsplein. Het werd een gezellige bedoening dank zij het lekkere eten, het gezelschap en de ambiance die werd gecreëerd door het huiscombo.

Er waren ook gastoptredens waaronder dat van een zeer gesmaakte diva.

Onze multimedia verslaggever Geert stak een levensechte reportage in elkaar die je hier kan bewonderen.

zondag 2 februari 2014
Lauwe

Wij luisterden de zondagsmis om 11.00 uur in de Sint-Vedastuskerk (zie pagina.) Er werd sterk aangeraden ons stilaan legendarisch ‘Damartje’ aan te doen, gezien deze kerk moeilijk te verwarmen blijkt.

Daarna schoven we aan tafel aan in het etablishement Ter Biest in Lauwe voor een gezellige namiddag waarop een stel onverlaten, die zich de naam "Huiscombo" toedichten, de maaltijd twee maal onderbroken met muziek.

zondag 10 februari 2013
Zonnebeke
koklikoo

Wij luisteren de zondagsmis op om 10.30 uur in de Onze-Lieve-Vrouw kerk van Zonnebeke (zie pagina.) waarna ons nieuwjaarsfeestje in het nabijgelegen pittoreske restaurant Koklikoo plaats vindt.

zondag 22 januari 2012
Ledegem
cycloon

We luisterden de eucharistieviering van 10.30 u op in de Sint-Pieterskerk, Plaats, Ledegem.

Hierna waren we welkom in Restaurant De Cycloon, Sint-Pietersstraat 11, Ledegem.

Marc had een uitgebreid reisverslag voorbereid van de reis van vorig jaar, waarmee we direct opnieuw in Lechtal waren.

Aan de beschermleden werd het prachtige fotoboek voorgesteld (met de mogelijkheid een exemplaar mee naar huis te nemen tegen de prijs van €40).

Dank zij Christiane Bulcke beschikken wij over een mooie fotoreportage van dit gebeuren.